Het begint met jouw coachvraag

Je wilt iets bereiken, waarbij je de hulp van een coach wilt inroepen. Hoe duidelijker je vraag, des te beter kun je een coach zoeken die daarbij past. Maar een coach kan je ook helpen je coachvraag goed te formuleren.

Dan is het zaak een coach te vinden, die expertise heeft op het gebied van jouw vraag en met wie je een klik hebt. Dit bespreek je in het intake- of kennismakingsgesprek. Dit gesprek is gratis.

Als je vertrouwen hebt in de expertise van de coach en er een klik mee hebt, dan geef je dat aan en maakt de coach een voorstel/offerte. Hierin vind je jouw coachvraag terug, wat de te bereiken resultaten zijn, de aanpak (voor zover in te schatten, want het blijft maatwerk ook gedurende het traject) en de investering die dit van je vraagt.

Na goedkeuring van het voorstel, plan je het eerste coachgesprek in en ga je samen aan de slag. Een coachtraject bestaat uit een op jou en jouw coachvraag afgestemde serie gesprekken (vaak met behulp van een aantal huiswerkopdrachten), die je het inzicht en de handvatten geven om de lat van jouw prestaties, hoger te leggen.

Het resultaat van een coachtraject is vaak verbluffend. Bijvoorbeeld: je wint aan zelfvertrouwen, maakt keuzes, stelt je onafhankelijker op, voelt nieuwe energie en verandert blijvend.